We brachten het gereedschap uit de Spullenbak bij Gered Gereedschap.

Al sinds 1982 wordt in Den haag met 25 vrijwilligers gewerkt aan het redden van gereedschap. Als onderdeel van de landelijke organisatie met het hoofdkantoor in Amsterdam. Ze zijn volledig afhankelijk van subsidies, stimuleringsfondsen en giften.  

 

Gereedschap onder andere uit jouw Spullenbak
Gered gereedschap ontvangt gereedschap uit jouw Spullenbak. Maar ook via de inzamelbakken bij Praxis en Bouwmaat. Soms komen particulieren gereedschap brengen. Of halen ze op verzoek de schuur of zolder van overleden opa leeg. En doneren steeds meer bedrijven hun oude gereedschap.

 

Opknappen voor een nieuw leven
Het meeste gereedschap wordt door gedreven en kundige vrijwilligers in de werkplaats schoongemaakt en opgeknapt. Het is dan ook een drukte van jewelste in de werkplaats. Op een zeer geordende manier wordt al het opgeknapte gereedschap opgeslagen.

 

Gereedschap opsturen over de hele wereld
De verzoeken voor gereedschap sets komen van het hoofdkantoor. In Den Haag wordt de set vanuit de voorraad samengesteld en in kisten verpakt. Het gereedschap wordt over de hele wereld verzonden. Er worden per jaar tussen de 10 en 15.000 stuks gereedschap en zo’n 110 naaimachines verstuurd.

 

Waar gaat het gereedschap naartoe
Het opgeknapte gereedschap gaat naar (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden. Samen met de nodige kennis, kunde en middelen. Zo geven ze vakmensen in ontwikkelingslanden de kans op een zelfstandig bestaan als bijvoorbeeld timmerman, automonteur of kleermaker. En worden ze geholpen bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld met een starterskit gereedschap, micro-krediet en werkbegeleiding door een ervaren rot in het vak.


 

Ook in ontwikkelingslanden gereedschap redden
Goed gereedschap is schaars en niet voor iedereen betaalbaar. Door het openen van werkplaatsen in ontwikkelingslanden krijgen meer vakmensen toegang tot goede gereedschappen en machines. Inmiddels zijn er in Kenia, Gambia, Kameroen, Zambia, Congo, Uganda Tanzania al 22 werkplaatsen.

 

Minder afval & een mooie toekomst
Dankzij Gered Gereedschap komt jouw oude gereedschap niet bij het afval terecht, maar krijgt een tweede leven. En jouw gereedschap helpt mensen in ontwikkelingslanden zelf vorm te geven aan hun eigen toekomst. Dus heb je oud gereedschap? Stop het in de Spullenbak! Gered Gereedschap doet er echt mooie dingen mee.

 

Meer weten over Gered gereedschap? 
https://geredgereedschap-denhaag.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *